Digital signage effectiever en goedkoper dan posters en flyers

10 februari 2024 Jessie 0 Comments

Veel bedrijven, en voornamelijk winkels, maken gebruik van signage om de diensten of producten te promoten die zij willen verkopen. Vroeger werd dit voornamelijk met behulp van grote posters en flyers gedaan.

Tegenwoordig is er echter een effectiever en goedkoper alternatief. Dit is digital signage. Het is de digitale vorm van signage. Simpel gezegd gebruikt u nu digitale schermen om de beelden te tonen waarmee u de diensten en producten wilt promoten. Het is misschien moeilijk te geloven dat digitale schermen goedkoper zijn dan een papieren poster maar toch is dit zo. Daarbij is digital signage ook vele malen effectiever en dit betekent meer verkopen, meer winst en dus ook sneller uw investering terugverdienen. 

Effectiever in aandacht grijpen

digital signageMet behulp van digital signage bent u in staat om effectiever de aandacht van mensen te grijpen. Onze hersenen zijn tegenwoordig zo geprogrammeerd dat we automatisch naar beeldschermen kijken.

Hier kan u dus handig gebruik van maken met digital signage. U zult merken dat dezelfde beelden op een beeldscherm veel meer ogen trekken als op een poster of flyer. Dit heeft wellicht te maken met het feit dat de beeldschermen ook licht uitstralen. Overigens heeft u op een beeldscherm uiteraard ook de mogelijkheid om video uit te zenden.

Met bewegende beelden zal u gegarandeerd meer de aandacht grijpen. Als u deze eenmaal vast heeft dan kan u hier uw voordeel mee doen.

Goedkoper en milieubewuster

Het klinkt misschien gek, maar het gebruik van digital signage is ook goedkoper dan posters en flyers. Dit komt doordat u de beeldschermen niet elke keer hoeft te vervangen. In een winkel heeft u maandelijks of wekelijks wel een nieuwe promotie.

Deze wilt u graag onder de aandacht brengen. Evenals producten die nieuw binnengekomen zijn. In het geval van posters en flyers moet u deze elke keer opnieuw laten drukken. Met digital signage is het vervangen van de beelden een stuk makkelijker.

Dit is enkele een kwestie van een computerbestand uploaden en activeren op het systeem. Doordat u niet steeds oude posters en flyers hoeft weg te gooien, is dit ook een milieubewustere keuze.