Wat doet acupunctuur met je lichaam? 

24 september 2019 adriaan 0 Comments

Acupunctuur is van oudsher een Chinese geneeswijze die door middel van het prikken van naalden bepaalde pijnen zou moeten verminderen. Dit heeft volgens de oude Chinese wijsheid te maken met een verstoring van de energiebalans in het lichaam.  

Werking 

De werking ervan is bewezen door het grote aantal mensen die van deze geneeswijze gebruikt heeft gemaakt en waarbij het ook daadwerkelijk tot meetbare verbeteringen heeft geleden. Vooral pijnklachten aan de nek, schouders en rug worden door middel van acupunctuur grotendeels verholpen. Daar kan therapeut Kristiaan hulp bij bieden in zijn acupunctuur praktijk in Rotterdam. 

Naalden 

Tijdens een acupunctuur behandeling worden er een groot aantal naalden in het lichaam gestoken. Dit wordt vaak vooraf gezien als erg pijnlijk, maar blijkt achteraf altijd heel erg mee te vallen. Na het inbrengen van alle naalden op strategische plekken, zal een behandelaar sommige naalden rustig draaien of kort verstellen om bepaalde pijn nog beter te kunnen behandelen. Als laatste stap worden de naalden dan weer verwijderd. Na het verwijderen voelen de meeste mensen een bepaalde vorm van kalmte over hun lichaam. Deze kalmte zorgt ervoor dat ze met een juiste energie de dag weer kunnen voortzetten. 

Hoe lang duurt een acupunctuur behandeling? 

De gemiddelde acupunctuur behandeling neemt ongeveer een uur in beslag. Heb je dus op het moment erg last van hoofdpijn, rugpijn of pijn in bepaalde gewrichten in het lichaam? Met 6 tot 10 acupunctuurbehandeling van ongeveer een uur per keer kun je al binnen enkele weken van je pijn af zijn. Deze geneeswijze is door de Wereldgezondheidsorganisatie ook officieel erkend als behandelmethode en heeft daarom ook een grote kans van slagen bij de meeste symptomen.